Vítejte v deníku naší dřevostavby Kolovrátek!

Architektonické řešení

26. května 2010 v 0:18 | Eva |  Projekt
Na stavbě máme pauzu. Penatus potřeboval tesaře na 3 dny odvolat jinam, takže pokračovat s naším domem budou zase až od čtvrtka. Mezitím bychom ale rádi nastínili, cože se to vlastně staví a jak to bude vypadat, až to bude hotové.


Zde si dovolujeme citovat průvodní zprávu pana architekta Černého.

Základní údaje
Zastavěná plocha celkem                                                                 130,16 m2
Terasa s pergolou                                                                             16,6 m2
Stavební pozemek                                                                             593 m2
Celkový obestavěný prostor stavby                                                  736 m3

Urbanistické a architektonické řešení stavby
Dům bude umístěn blíže k severní a východní straně pozemku. Důvodem je trojúhelníkový tvar pozemku, požadavek na osluněnou zahradu před domem a nutnost umístění garáže jako součást domu. Novostavba bude složena ze dvou hmot. Jednak jako dvoupodlažní dřevostavba nízko-energetického standardu pro bydlení, která bude zastřešena pultovou střechou s přesahy, a dále jako přízemní garáž se skladem, který bude (spolu s jižním rizalitem obývacího pokoje) zastřešen mírnou sedlovou střechou s vegetativní skladbou. Vjezd na pozemek je stávající s vraty ve východní straně uličního oplocení.
Pohled zepředu

Dům bude mít z dispozičních důvodů vstup ze severní strany (na osluněných stranách budou obytné místnosti) a přístup od branky bude jasně veden chodníkem ke skrytému vstupu. Vstup do domu z garáže je řešen tzv. "suchou nohou" přes zadní východ z garáže resp. ze skladu a zastřešen dlouhou markýzou spojující dveře skladu s hlavním vstupem do domu.
Situace

V přízemí bude na zádveří (s vestavěnou šatní skříní) navazovat technická místnost a koupelna s WC. Ze zádveří se vstupuje přímo do obytného prostoru s kuchyňským koutem, který je půdorysného tvaru "L", a z obytného prostoru je přístupný hostinský pokoj/pracovna. Prostor pod schody bude využit jako spížní komora. Z obývacího pokoje resp. z prostoru jídelny vede francouzské okno na vnější terasu s pergolou, která přiléhá k domu z jižní strany.

půdorys 1np projekt

V horním podlaží bude malá schodišťová hala, dva dětské pokoje, ložnice s vlastní šatnou, koupelna a samostatné WC. Jeden dětský pokoj má svoji šatnu a další společná šatna (popř. komora) je přístupná z chodby.
půdorys 2 np projekt
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Katalog domů Katalog domů | Web | 27. května 2014 v 10:58 | Reagovat

Dům bude umístěn blíže k severní a východní straně pozemku.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama